2 Haziran 2010 Çarşamba

patlıcanlı börek








malzemeler

3 yufka

1 çaybardağı sıvıyağ

1 çaybardağı süt


içi için

patlıcan

soğan

domates

sivri biber

karabiber,tuz

Patlıcanların kabuklarını soyun küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin

Soğanları yemeklik doğrayın yağda kavurun içine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri,biberi,patlıcanları,tuz ve karabiberi koyun suyunu çekene kadar pişirin.yağladığınız tepsiye yufkayı yayın süt,sıvıyağ karışımıyla yufkayı ıslatın arasına pişirdiğiniz patlıcanı koyun yufkalar bitinceye kadar devam edin en üstünede sıvıyağ,süt karışımından sürün fırında pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder