11 Haziran 2014 Çarşamba

Çikolatalı fondan







150 gr.tuzsuz tereyağı
1 tepeleme yemek kaşığı un
150 gr.bitter çikolata
3 yumurta
50 gr.şeker
 Yapılışı
Fırını 200 derece ısıtın kapların hepsinin tabanını ve kenarlarını yağlayın içine un serpin elinizle çevirerek tüm kalıpların unlanmasını sağlayın fazla unu silkeleyin kapların tabanlarına küçük daireler şeklinde yağlı kağıt serin.
Çikolata ve tereyağını kaynar su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirdiğiniz bir kasede ara sıra karıştırarak eritin kasenin tabanının kaynar suya değmemesine dikkat edin.
Başka bir kasede yumurtaları ve şekeri çırpın çikolatalı karışım ılındıktan sonra yumurta ve şekerin içine dökün karıştırın un ekleyin yavaşça karıştırın karışımı kalıplara paylaştırın tepeleme doldurmayın fırında 10-15 dakika kenarları sert ortaları yumuşak kalacak şekilde  pişirin.
Pişirilmemiş karışımı bir gece buzdolabında beklete bilirsiniz ancak pişirmeden önce oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder