25 Mart 2014 Salı

Tazedirekt.com

Bursalı blog yazarları olarak cumartesi günü tazedirekt.com un konuğu olduk firma yetkilileri bizleri ürünleri hakkında bilgilendirdi.Kırmızı et ürünleri kendi çiftlikleri olan Boğazköy çiftliğinden.İnternet üzerinden gıda alış verişi yapabileceğiniz harika bir site Oturduğunuz yerden yorulmadan siparişinizi veriyorsunuz  istediğiniz gün ve saatte kapınıza kadar getiriyorlar.Ben ilk siparişimi verdim ürünlerim taptaze geldi çok memnun kaldım tavsiye ederim

siteyi incelemek için tazedirekt.com u tıklayabilirsiniz.

20 Mart 2014 Perşembe

13 Mart 2014 Perşembe

Truffle dolgulu sepetler



Malzemeler
5-6 adet milföy hamuru
40 gr.tuzsuz tereyağı
serpiştirmek için limon kabuğu rendesi

çikolatalı truffle için
1 su bardağı  krema
225gr.bitter çikolata
50gr.tuzsuz tereyağı
2yemek kaşığı brendi yada likör

Yapılışı
Karışımı hazırlamak için kremayı bir kaba alın orta ateşte kaynatmadan ısıtın ocaktan alın çikolata parçalarını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın tereyağını brendiyi veya likörü ilave edip karıştırın bir kaseye alıp yoğunlaşana kadar 1 saat bekletin.Fırını 200derece ısıtın 12 bölmeli çörek yada mufin kalıbını yağlayıp yufkaları 6 cm kareler şeklinde kesin bir kareyi tezgahın üzerine koyun eritilmiş ılık tereyağını hafifçe üzerine sürün ters çevirip diğer yüzünüde yağlayın üzerine bir tutam şeker serpiştirin.bir kareyi daha yağlayın diğerinin üzerine bir açıyla yerleştirin üçüncü bir kare daha alıp diğer ikisinin üzerine simetrik bir şekilde yerleştirin.

Hazırladığınız hamurları çörek kalıbının içine sepet şeklini alacak şekilde yerleştirin sıcak fırına verip altın sarısı rengi alana kadar pişirin.10 dakika ılınmaya bırakın çikolatalı truffle'i sıkma torbasına alıp sepetlerin içine kıvrımlı bir şekilde tepeleme doldurun limon kabuklarıyla süsleyip servis yapın.

10 Mart 2014 Pazartesi

Portakallı kurabiye



1 portakal kabuğu rendesi
250gr.oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
yarım  kahve fincanı sıvı yağ
aldığı kadar un
 Malzemeleri hamuru yoğuracağınız kabın içine koyun un ilave edip yoğurun .Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizde yuvarlayın yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin 180 derece ısıtılmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin

4 Mart 2014 Salı



Dün Güllüoğlunun Nilüfer fsm deki şubesindeydik.Blogcular için hazırlanan etkinlikte  çok eğlenceli güzel bir gün geçirdik .Bize İtalyan mutfağından saltimbocca Risotto yapımını öğrettiler.Bu güzel etkinlik için B.Fatih beye, ve güllüoğlu çalışanlarına çok teşekkürler